ISBA is een allround loodgieter- en ontstoppingsbedrijf. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om alle verstopte afvoeren snel en vakkundig te ontstoppen. Ons werkgebied is de provincie Utrecht. Hier gaan we wat dieper in op het ontstoppen van uw riool.

De oorzaken van een verstopt riool

Uw riool kan verstopt raken door verschillende oorzaken. Wanneer we naar onze eigen praktijk in de de regio Utrecht kijken zien we de volgende oorzaken het meest voorbij komen:

 1. Ophopingen van papier in combinatie met doekjes en vochtig toiletpapier

  Vochtige toiletdoekjes, maandverband, babydoekjes en andere niet oplosbare doekjes kunnen samen met het toiletpapier uw riool verstoppen. Die ophopingen kunnen al ontstaan direct in de WC afvoer maar ook verderop in het riool.

 2. Haren, tandpasta en andere zaken die via de wastafelafvoer gaan

  Via de afvoer van de wastafel kunnen allerlei zaken in uw rioolafvoer terecht komen. Uiteindelijk kunnen die voor een verstopping zorgen.

 3. Verstoppingen door vetresten

  Een veel voorkomend probleem zijn verstoppingen door vetresten. We zien dat vaak in onze eigen provincie Utrecht. Vaak is de oorzaak de resten die door de gootsteen worden weggespoeld. Vet hoopt zich op en laat zich niet zomaar door  water wegspoelen.

 4. Verzakte of beschadigde rioolafvoeren

  Helaas iets wat we vaak tegenkomen, vooral bij oudere straten en woningen. Ook bij voortuinen of straten met bomen kan dit voorkomen. De wortels van een boom kunnen de riool wegdrukken of beschadigen.

 5. Verkeerd aangelegde riolen

  Tja, dit zou niet mogen gebeuren. Helaas komen we te vaak riool afvoeren tegen die gewoon niet vakkundig zijn aangelegd. De bochten zijn niet goed gelegd, er zit een knik in de afvoer, de riolering loopt omhoog, we komen van alles tegen. Dit komt helaas ook bij nieuwbouwwoningen voor.

Wat kost het ontstoppen van uw riool in Utrecht?

Een goede vraag waar u online vaak niet zomaar antwoord op weet te vinden. Wij vinden dat vreemd. Wanneer u een ontstoppingsbedrijf wilt inhuren voor uw verstopte riool is dat toch een van de meest voor de hand liggende vragen.

Hieronder vindt u de prijzen van het ontstoppen van uw riool voor de gehele provincie Utrecht:

Ontstopping

toilet, doucheput, keukenafvoer

Riool doorspuiten en reinigen Regenwaterafvoer doorspuiten
€ 90,- excl. BTW

€ 108,90 incl. BTW

€ 195,- excl. BTW

€ 235,95 incl. BTW

€ 150,- excl. BTW

€ 181,50 incl. BTW

Wanneer uw riool laten doorspuiten?

Om het eerste misverstand weg te nemen: Het riool van een woning of bedrijf hoeft in principe niet preventief doorgespoten te worden. Meestal spuiten wij het riool door bij een verstopping. Er zijn echter situaties waarbij we toch adviseren om preventief door te spuiten:

 1. Wanneer uw riool sneller verstopt raakt dan normaal

  Dit kan nodig zijn bij riolen die niet goed zijn aangelegd of die door verzakkende grond wat eerder dichtslibben. Wordt het euvel erger dan is natuurlijk een structurele oplossing te adviseren. Als all round loodgieters bedrijf kunnen wij dit ook perfect uitvoeren.

 2. In situaties waar intensief gebruik van het riool voorkomt

  We zien dit vaak bij horecagelegenheden en publieke ruimtes. In de stad Utrecht wordt dit bij een aantal adressen verzorgd. Het probleem hier is dat vele mensen gebruik maken van toiletten en niet altijd even nauwkeurig opletten bij wat er door het toilet of afvoer wordt weggespoeld. In die situaties is het regelmatige preventief doorspuiten van een riool zeker aan te raden.

Neem online contact op
Loodgietersbedrijf ISBA
Of bel direct 06-55166921

Complete service

 • Riool ontstoppen
 • Toilet onststoppen
 • Badkamer ontstoppen
 • Gootsteen ontstoppen 
 • Wastafel ontstoppen
 • Afvoer ontstoppen 
 • Doucheput ontstoppen 
 • Regenpijp ontstoppen 
 • Stankoverlast verhelpen 
 • Straatkolk ontstoppen
Ontstoppen van een riool in Utrecht

Wij ontstoppen uw riool in de provincie Utrecht

Bekijk enkele referenties